Preview Mode Links will not work in preview mode

In de Grote Schuur

Nov 22, 2020

Uiteraard mag ook het project Plantentuin niet ontbreken in onze reeks. Wout stelt de vrijwilligerswerking voor, toont hoe de Plantentuin sneller is gegroeid dan ooit was verwacht, en kijkt hoopvol naar de toekomst.

Informatie over onze Plantentuin vindt u op plantentuinmerksplas.be of via onze Facebookpagina.

Muziek...


Nov 22, 2020

 

De eerste magnolia's zijn wellicht honderd miljoen jaar geleden op aarde verschenen, maar Jan Hendrickx weet dat er nog steeds nieuwe variƫteiten worden gekruist en geteeld. Een warm pleidooi voor een geurende boom vol schitterende bloemen!

Informatie over onze Plantentuin vindt u op plantentuinmerksplas.be of via...


Nov 22, 2020

Bamboe is de schrik van de tuin van de buren. Of dat denkt toch bijna iedereen. Jan Oprins, een van de drijvende krachten achter de introductie van bamboe in tuinen, plantages en onderzoekslaboratoria, heeft daar een heel ander idee over, en legt dat ook op heldere wijze uit.

Afbeelding van Jason Goh via Pixabay...


Nov 22, 2020

Een smakelijke hoek in de plantentuin is onze collectie oude fruitrassen: appelen, peren, bessen, pruimen. Karel doet uit de doeken welke speciale en verrassende variƫteiten er allemaal groeien en bloeien.

 

Informatie over onze Plantentuin vindt u op  plantentuinmerksplas.be of via onze Facebookpagina.

Afbeelding van...


Nov 11, 2020

Heilzame kruiden begeesteren al eeuwenlang - omdat ze genezen, laten genieten, of allebei samen. En soms omdat ze minder geschikt zijn voor een gezonde levensstijl en gewoon giftig heten. Een van die bijzonder begeesterde personen legt vandaag uit waar zij al haar kruiden voor gebruikt: Bieke, herboriste en...